Általános információk

Az Érd Körbe kerékpáros felvonulás. Az elnevezése a városunkat megkerülő túrára utal. A már jól megszokott teljes táv 30 km , igen változatos domborzattal. Gondolva a családokra és a még nem annyira felkészült bringásokra, rövidebb távokra is lehet nevezni. Egy évben kétszer, először tavasszal a Föld napja , majd ősszel az autómentes nap alkalmával kerül megrendezésre. Találkozó és indulás a város központjából, a lehető legváltozatosabb közlekedési eszközök találkozásánál, érintve a helyi nevezetes helyeket. Eltekerünk a város központjától a legdélibb pontjáig, onnan a legnyugatibb, a legészakibb, a legkeletibb részre is eljutunk, majd visszatérünk a centrumba. Többnyire aszfaltozott úton haladunk, rendőri felvezetéssel, a közúti forgalomban a többi közlekedő partner lehető legkisebb mértékű akadályoztatásával. Több éves szervezés eredményeként programunkat megkedvelték a helyi bringásokon kívül a környékbeli és más településekről érkezők, aminek különösen örülünk!

Fő cél a kerékpározás, mint a városon belüli kisebb távolságú helyváltoztatás univerzális és nagyszerű közlekedési módjának népszerűsítése, és szabadidős elfoglaltságként való minél nagyobb mértékű űzése. Felhívjuk a figyelmet a kerékpározás fontosságára, előnyeire, szépségeire. Összefüggő kerékpáros úthálózat létrehozását szorgalmazzuk, azért, hogy biztonságosan eljuthassunk otthonunkból az iskolákba, különböző intézményekbe ügyeket intézni vagy egyszerűen csak vásárlás céljából, vagy a vasútállomásra. Fontos a közlekedési eszközök jól megtervezett összekapcsolása. Az eseményeink között ismertető és lobbi tevékenységet folytatunk a városi fórumokon a biztonságos kerékpáros közlekedés megteremtése érdekében.

Mint minden alkalommal, most is azért tekerünk , hogy városunkban felhívjuk a városlakók és a döntéshozók figyelmét a biztonságos kerékpáros közlekedés igényeire. No meg persze azért, hogy jól érezzük magunkat és elmondhassuk, hogy megcsináltuk!

A résztvevők száma eddig: a 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 években 15 és 50 fő között volt és egy év sem maradt ki a kezdetektől! 2007 tavaszán 60 fő, őszén 500 fő, 2008 tavaszán 800 fő fölött volt a kerékpárosok száma. 2009 tavaszán 1600 fő, ősszel 1000 fő képviselte a kerékpáros érdekeket. 2010 tavaszán 1800-ra duzzadt a résztvevők száma, ősszel pedig a rossz idő ellenére is több százan jöttek el! 2011 őszén kicsivel megdőlt az 1800 résztvevős rekord is! 2012 tavaszán pedig elértük, sőt túlléptük a 2012 résztvevőt.


2013-ban és 2014-ben is rekord számú résztvevő vett részt a rendezvényen.
Továbbá 2014 július 12-én megtartottuk az első "Érd Körbe Night" elnevezésű éjszakai rendezvényt, melyen több, mint 150 fő vett részt! A nagy sikerre való tekintettel

2015-ben is folytattuk ezt a hagyományt és sikerünk még mindig töretlen, de ez is csak a résztvevőknek (nektek) köszönhető. Sajnos a 2015-ös Érd Körbe Night nem hozta meg az áttörést résztvevők tekintetében, de mindez csak egy kiadós nyári esőnek tudható be. Így is majdnem 100 résztvevővel tekertük végig az éjszakai 30Km-es kört.


A 2018-as évre szintén nagy tervekkel készültünk és a szokásos 2 Érd Körbén túl további túrákat is szervezünk. Várunk mindenkit szeretettel idei programjainkra!

Készült az EUSAN Informatikai és Tanácsadó Kft támogatásával
az eUPark rendszerében