Megépült infrastruktúra

Új EuroVelo szakasz „a bringautak a semmiből érkeznek és a semmibe tartanak...”

Kedves és Tisztelt Bringások, hírértékűnek gondolom számotokra, hogy épül a Budapest - Érd – Százhalombatta EuroVelo szakasz! Ebben érdemi része volt mindazoknak, akik március 11-én résztvettek az Érd Körbe 2007 rendezvényünkön.
 
E helyütt nem részletezett küzdelmes előzmények után lássuk a konkrét eredményt, amint a kivitelező megkezdte a munkát:
 
A bringaút a Duna gátján halad, ami azt jelenti, hogy az árterület fáinak árnyékára nem lehet számítani, viszont jó kilátás van a környékre.
 
Ezt a tájat fogjátok látni, amikor ráértek Budapest (Nagytétény) felől az érdi szakaszra:
 
A képen baloldalon látjátok a Duna árterületén levő Beliczay sziget fáit, jobb oldalon az érdi Minaretet, szemben pedig Érd kiemelt természetvédelmi területe, a Kakukkhegy emelkedik.
 
A gáton haladó út a hamarosan bringabarát Thermal Hotel Ligethez érkezik, ahol frissítő fürdőt lehet venni, és szükség esetén némi műszaki segítséget kaphat, akinek meg erre van éppen szüksége.
 
Azt gondolom, örülni már van okunk, de ünnepelni még nincs. A Budapest (Nagytétény) – Érd között van egy folytonossági hiány és az Érd - Százhalombatta szakasz még nem ebben a minőségben épül.
 
Az e szakaszának EuroVelo folytatása és az egyelőre épphogy létező érdi bicikliút építések érdekében szeptemberben újabb Érd Körbe rendezvényt szervezünk. A vágyunk nem kevesebb, mint 2007 fő résztvevő.
 
Gyertek és tekerjetek!
 
Süle Zsolt, Érdi Tekergők
Készült az EUSAN Informatikai és Tanácsadó Kft támogatásával
az eUPark rendszerében